حواله پایا یکی از سامانه های انتقال اینترنتی است که سال های اخیر توانسته حجم عمدهای از نقل و انتقال های بانکی را مدیریت کند. اما امکان انتقال پول در سامانه پایا به صورت آنی وجود ندارد و انتقال پول بر اساس ۴ سیکل زمانی انجام می شود. البته ساعت انتقال وجه پایا در روز های تعطیل با روزهای عادی متفاوت است که در این مقاله قصد داریم درباره آن صحبت کنیم.
ساعت کاری پایا در روزهای تعطیل
ساعت انتقال وجه در سامانه پایا ثابت نیست و ممکن است این چرخه های زمانی بر اساس بخشنامه هایی که از طرف بانک مرکزی صادر می شوند، تغییر کند. در سال های اخیر با تغییر ساعات کاری بانک ها در فصل های گرم سال مانند تابستان، چرخه های انتقال پایه هم دستخوش تغییراتی شدهاند. اما در حال حاضر ساعت کاری پایا در روز های تعطیل رسمی و جمعه ها با چرخه های زمانی این سامانه در روز های عادی فرق دارد.
افرادی که از سامانه پایا استفاده می کنند در روز تعطیل فقط یک بار آن هم در ساعت ۱۳:۴۵ می توانند مبلغ مورد نظر خود را به حسابی دیگر انتقال دهند. یعنی دستور پرداخت در هر ساعت از روز قبل از ۱۳:۴۵ صادر شده باشد، مبلغ مورد نظر در این ساعت به حساب واریز می شود.
نکته: در صورتی که دستور پرداخت بعد از این ساعت صادر شود، در اولین روز کاری بعد مبلغ به حساب مورد نظر واریز می شود.
چرخه زمانی انتقال پایا
حواله پایا دارای ۴ سیکل زمانی است که در روز های عادی مشتریان بانک می توانند بر اساس آن برداشت و واریز های خود را انجام دهند. زمان واریز حواله پایا به شرح زیر است.
- چرخه اول: ۳:۴۵ بامداد
- چرخه دوم: ۱۰:۴۵ دقیقه صبح
- چرخه سوم: ۱۳:۴۵ دقیقه ظهر
- چرخه چهارم ۱۸:۴۵ عصر
با توجه به چرخه های زمانی انتقال پایا، افرادی که قصد انتقال مبالغ کم با تعداد انبوه را دارند، باید بر اساس این چرخه زمانی دستور پرداخت وجه را صادر نمایند. توجه داشته باشید تنها آن دسته از دستوراتی مورد پذیرش بانک قرار می گیرند که حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قبل از شروع سیکل به ثبت رسیده باشند. بنابراین فقط در این صورت است که بانک اقدام به پردازش دستور های پرداخت می نماید و مبلغ مورد نظر را به حساب مربوط واریز می کند. در صورتی که شما از 30 تا ۴۵ دقیقه قبل از ساعت ۳:۴۵ بامداد دستور پرداخت را صادر کرده باشید مبلغ مورد نظر در چرخه اول پایا به حساب واریز میشود. اما اگر این مبلغ را بعد از موعد مقرر واریز نمایید، انتقال پول به چرخه دوم یعنی ساعت ۱۰:۴۵ صبح موکول می شود.
سقف انتقال حواله پایا چقدر است؟
سقف انتقال وجه در سامانه پایا با توجه به روشی که کاربران انتخاب می کنند، متفاوت است. در حال حاضر دو روش حضوری و اینترنتی برای انتقال وجه پایا وجود دارد.
انتقال پایا حضوری
افرادی که بخواهند از روش حضوری استفاده کنند، باید به بانک مراجعه نمایند و فرم مربوط به انتقال وجه را تکمیل نمایند. سقف انتقال پایا به صورت حضوری، روزانه ۱۰۰ میلیون تومان است.
انتقال پایا اینترنتی
برای استفاده از سامانه پایا مشتریان بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری می توانند به صورت آنلاین از طریق اینترنت بانک و سامانه پایا مبالغی را تا سقف ۵۰ میلیون تومان به حساب دیگران واریز نمایند. سقف تراکنش بانکی به صورت اینترنتی ۵۰ میلیون تومان است. اما در گذشته این مبلغ فقط ۱۵ میلیون تومان بود.
توجه: افرادی که از روش انتقال پایا اینترنتی استفاده کنند، برای دریافت شماره شبا نیز می توانند روش های اینترنتی را انتخاب کنند. سایت بانکیار یکی از سایت های معتبر داخلی است که به واسطه دسترسی به اطلاعات بانک مرکزی، قابلیت محاسبه و دریافت شماره شبا را از طریق نرمافزار های آنلاین، به دست آورده است. در این سایت علاوه بر دریافت شماره شبا، خدمات زیر نیز ارائه می شود.
- تبدیل شماره کارت به شبا
- تبدیل شماره حساب به شبا
- تبدیل شماره کارت به حساب
کلام آخر
ساعت استفاده از پایا در روز های تعطیل فقط یک نوبت است. افرادی که بخواهند در روز های تعطیل رسمی و جمعه مبالغی را با سامانه پایا جابجا کنند، باید نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه قبل از ۱۳:۴۵ دقیقه ظهر دستور پرداخت خود را صادر نمایند. در غیر این صورت مبلغ واریزی آن ها در روز کاری بعد و اولین چرخه زمانی به حساب مقصد مینشیند.
سوالات متداول کاربران
سقف انتقال پایا چقدر است؟
سقف انتقال پایا به صورت اینترنتی ۵۰ میلیون تومان و به صورت حضوری ۱۰۰ میلیون تومان است.
زمان انتقال وجه پایا در روز های تعطیل چه ساعتی است؟
زمان انتقال پول در روز های تعطیل و جمعه با سامانه پایا، ۱۳:۴۵ ظهر است.